Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΓΙΟ


Με τη φετινή του πορεία στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Ρήγας Φεραίος καταξιώθηκε ως μία υπολογίσιμη δύναμη για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Συνδυάζοντας θέαμα και ουσία οι «κυανόλευκοι» εξασφάλισαν με άνεση τον αρχικό τους στόχο, δηλαδή την παραμονή και τελικά κατέλαβαν τιμητική 6η θέση του 2ου ομίλου με 49 βαθμούς. Χωρίς αμφιβολία διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το Βελεστίνο σε όλη την Ελλάδα.
Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
Ο Ρήγας Φεραίος της περιόδου 2014-15 ήταν μία ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις. Στους περισσότερους αγώνες έπαιξε
ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που αναγνώρισαν και οι αντίπαλοί του. Όμως οι βαθμοί έρχονται κυρίως από το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού με τους Βελεστινιώτες να αγγίζουν το άριστα στον τομέα αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η εστία τους έμεινε απαραβίαστη σε 18 από τις 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ η άμυνά τους ήταν η 4η καλύτερη στο 2ο γκρουπ και η 8η στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής.
 Οι «κυανόλευκοι» επέλεξαν να ακολουθήσουν την πετυχημένη συνταγή της τελευταίας τετραετίας, την οποία συνεχώς βελτιώνουν. Στηρίχθηκαν σε έμψυχο υλικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία κατάγεται από το Βελεστίνο και τις γύρω περιοχές, ενώ οι όποιες προσθήκες έγιναν το καλοκαίρι ήταν πολύ προσεγμένες. Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της κατηγορίας δουλεύοντας σκληρά με τον προπονητή τους Λάκη Μπακάλη, ενώ εκείνο που τους χαρακτηρίζει είναι ότι είναι φίλοι μεταξύ τους και ότι παίζουν πάνω από όλα για τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου και για τον τόπο τους. 
 Στα παραπάνω ήλθε να προστεθεί το οργανωτικό κομμάτι που ανέλαβαν ο πρόεδρος κ. Στέργιος Καλόγηρος και οι συνεργάτες του. Η διοίκηση φρόντιζε για την απρόσκοπτη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος επιλύοντας κάθε πρόβλημα εν τη γεννέσει του. Λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο βάζοντας τα… γυαλιά ακόμη και σε ΠΑΕ.
 Ο Ρήγας έδειξε από την αρχή ότι δεν είχε σκοπό να μπλέξει σε περιπέτειες. «Έτρεξε» αήττητο σερί εννέα αγωνιστικών στο ξεκίνημα (πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες), ενδεχομένως και από… κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη σεζόν την οποία είχε ολοκληρώσει χωρίς ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Με την επίθεση να πετά «φωτιές» και την άμυνα να δείχνει απροσπέλαστη σε αρκετά ματς ο Ρήγας βρέθηκε στις πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου. Πρώτος σκόρερ της ομάδας σε εκείνο το σημείο ήταν ο Κώστας Κρεββατάς που είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι από τον Μαχητή Τερψιθέας. 
 Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από αρκετές επαγγελματικές ομάδες και τελικά τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή για τον Εθνικό Γαζώρου. Επίσης, υπήρξε μία ακόμη απώλεια στην ομάδα, αυτή του Άλεξ Ζατσάι, που σταμάτησε για προσωπικούς λόγους. 
Βάσει αριθμών το μεγάλο κενό ήταν αυτό του Κρεββατά που είχε ήδη προλάβει να πετύχει οκτώ γκολ σε 11 συμμετοχές. Τελικά καλύφθηκε με ομαδική προσπάθεια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στον β’ γύρο η ομάδα πήρε περισσότερους βαθμούς (28) από ότι στον πρώτο (21). Μάλιστα στις πρώτες 10 αγωνιστικές του β’ γύρου έμεινε αήττητη (επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες), κάτι που τις επέτρεψε να χαλαρώσει στη συνέχεια και να κάνει ορισμένες ήττες. Τουλάχιστον έκλεισε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού στο 3-0 επί του Θεσπρωτού έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. 
Μπακάλης: Σε υψηλά επίπεδα η απόδοσή μας 
 Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον φετινό Ρήγα είναι ο «αρχιτέκτονας» αυτή της ομάδας, ο Λάκης Μπακάλης. Η «Θ» επικοινώνησε με τον έμπειρο προπονητή που ανέλυσε την πορεία της ομάδας. 
Αναλυτικά, μας είπε: Για την πορεία του Ρήγα στο πρωτάθλημα: «Θα χαρακτήριζαν την πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ως εξαιρετική. Ήταν σταθερή από την πρώτη αγωνιστική έως την τελευταία και φυσικά δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένος. Φυσικά προέκυψαν και μερικά άσχημα αποτελέσματα, αλλά αυτά πάντα υπάρχουν σε μία ομάδα. Ακόμη και οι κορυφαίες του κόσμου έχουν δύο-τρία άτυχα αποτελέσματα ή αντίστοιχα κακές εμφανίσεις. Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και λόγω της διάρκειας που είχαμε ως ομάδα καταφέραμε να κατακτήσουμε την τιμητική 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές σε μία ομάδα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια». 
Για την βελτίωση που παρουσίασε η ομάδα σε σχέση με πέρυσι: «Είναι γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι παίξαμε ποδόσφαιρο σε πιο υψηλό επίπεδο. Κάθε χρόνο παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, με περισσότερους αυτοματισμούς και βελτίωση τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν πλήρης σε όλες τις γραμμές, κάτι που μας έδωσε την δυνατότητα να έχουμε ποικιλία στο παιχνίδι μας. Πάντως, με την αποχώρηση των Κρεββατά και Ζατσάι έμεινε ένα κενό και κάπου έπεσε η αποτελεσματικότητά μας. Στον πρώτο γύρο πετυχαίναμε 1,6 γκολ ανά παιχνίδι και στον δεύτερο 1,2, γκολ παρότι στο διάστημα αυτό συγκεντρώσαμε περισσότερους βαθμούς». 
 Για το πώς καλύφθηκε το κενό του Κρεββατά: «Το κενό καλύφθηκε εκ των έσω με τους Χάρη Μπίκα και Ζήση Μαλάκο. Έπαιξαν και οι δύο στη θέση του σέντερ φορ κυλιόμενα. Σε ορισμένα ματς ο Μπίκας ήταν στην κορυφή και ο Μαλάκος στα άκρα, ενώ σε κάποια άλλα ο Μαλάκος ήταν η «αιχμή του δόρατος» και ο Μπίκας έπαιζε από πίσω του. Και οι δύο ανταποκρίθηκαν, ενώ ο Μπίκας αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 10 γκολ».
 Για τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη φετινή επιτυχία: «Κατ’ αρχάς διατηρήσαμε τον βασικό κορμό που κάθε χρόνο αυξάνει την αποδοτικότητά του, ενώ έγιναν κάποιες προθήκες παικτών που προσαρμόστηκαν γρήγορα στην ομάδα. Επιπλέον διατηρήθηκε το άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, αφού οι παίκτες είναι φίλοι μεταξύ τους. Εκείνο φυσικά που μας χαρακτηρίζει είναι η διάθεση των παικτών και η σκληρή δουλειά που κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου και η οποία αρχίζει από την πρώτη ημέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Εδώ και τέσσερα χρόνια αυτή η δουλειά βγαίνει στο γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 Για τη διοίκηση του συλλόγου: «Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε επίπεδο και στον οργανωτικό τομέα και φυσικά αυτό είναι έργο του προέδρου κ. Στέργιου Καλόγηρου και όλων των συνεργατών του που ο καθένας βοηθά από το πόστο στο οποίο βρίσκεται. Το να υπάρχει σωστή οργάνωση σε μία ομάδα κάνει και το έργο του προπονητή και των παικτών πιο εύκολο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο, τον επίτιμο πρόεδρο του Ρήγα Φεραίου, που αποτελεί πολύτιμο αρωγό στην προσπάθειά μας».

Για τους φιλάθλους του Ρήγα: «Ο κόσμος είναι φοβερός. Μας συμπαραστάθηκε με θέρμη και τη φετινή χρονιά, τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια, όσο και σε πολλά μακριά από το Βελεστίνο. Έδειξε πόσο αγαπά την ομάδα και φυσικά τον ευχαριστούμε πολύ».
 Για το αν το Βελεστίνο έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται μόνιμα σε Εθνική κατηγορία: Η σταθερότητα που δείχνουμε ως ομάδα αυτό δείχνει. Το Βελεστίνο αξίζει να έχει μόνιμο εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία. Η περιοχή βγάζει πολλά ταλέντα και ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο. Ο Ρήγας Φεραίος δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν και παρόν, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον».

Η προσφορά των παικτών

Συνολικά 24 παίκτες φόρεσαν φέτος τη φανέλα του Ρήγα Φεραίου. Τις περισσότερες συμμετοχές είχε ο Γιώργος Ναουμίδης που έδωσε το «παρών» και στις 28 αναμετρήσεις (οι αγωνιστικές είναι 30, αλλά δύο ματς οι «κυανόλευκοι» τα πήραν στα «χαρτιά») χωρίς μάλιστα να χάσει λεπτό! Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Χάρης Μπίκας με 10 τέρματα, ξεπερνώντας τον Κώστα Κρεββατά που ως τον Ιανουάριο πρόλαβε να πετύχει οκτώ γκολ. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η προσφορά κάθε ποδοσφαιριστή με τις συμμετοχές και τα γκολ που σημείωσε:







Α/Α ΟΝΟΜΑ ΣΥΜ ΓΚΟΛ

1 ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 28 3

2 ΧηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 27 ---

3 ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 26 ---

4 ΣΠΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 26 ---

5 ΖΕΝΟΥΝΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 26 ---

6 ΜΠΙΚΑΣ ΧΑΡΗΣ 26 10

7 ΜΑΛΑΚΟΣ ΖΗΣΗ 26 5

8 ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 25 ---

9 ΧΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 25 1

10 ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 25 1

11 ΜΙΧΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 21 2

12 ΡΟΛΑΝ ΚΕΜΑΛΙ 21 3

13 ΤΣΙΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 16 1

14 ΓΟΥΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΣ 14 ---

15 ΓΟΥΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 12 ---

16 ΚΡΕΒΒΑΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 11 8

17 ΖΑΤΣΑΙ ΑΛΕΞ 10 ---

18 ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ ΝΤΙΝΟΣ 9 ---

19 ΣΙΩΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 7 1

20 ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 5 ---

21 ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 2 ---

22 ΡΗΓΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 1 ---

23 ΖΗΡΔΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 1 ---

24 ΜΠΛΟΥΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1 ---






Οι αγώνες του Ρήγα

Ο Ρήγας Φεραίος κατέλαβε την 6η θέση στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής με 49 βαθμούς. Ο απολογισμός του ήταν 13 νίκες, 10 ισοπαλίες και επτά ήττες με τέρματα 42-19. Ως γηπεδούχος μέτρησε οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες με γκολ 24-8, ενώ μακριά από το Βελεστίνο είχε από πέντε νίκες, ισοπαλίες, ήττες με τα τέρματα να είναι 18-11. Αναλυτικά, όλα τα φετινά αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Α’ ΓΥΡΟΣ
1η αγων. Οικονόμος-Ρήγας 0-0 
2η αγων. Ρήγας-Δωτιέας 1-0 (Κεμάλι) 
3η αγων. Πυρσός-Ρήγας 0-1 (Κρεββατάς) 
4η αγων. Ρήγας-Εθνικός Φιλ. 1-1 (Κρεββατάς) 
5η αγων. Ρήγας-Λευκάδια 6-2 (Κρεββατάς 3, Μαλάκος, Μιχολίτσης, αυτ. Αθανασιάδης) 
6η αγων. Κοζάνη-Ρήγας 1-1 (Κρεββατάς) 
7η αγων. Ρήγας-Μακροχώρι 4-0 (Μπίκας 2, Τσίπι, Ναουμίδης) 
8η αγων. Βατανιακός-Ρήγας 0-5 (Μπίκας 2, Κρεββατάς, Ναουμίδης, Μιχολίτσης) 
9η αγων. Ρήγας-Πύρασος 0-0 
10η αγων. Αναγ. Άρτας-Ρήγας 2-1 (Κρεββατάς) 
11η αγων. Ρήγας-Οπούντιος 0-1 
12η αγων. Αχιλλέας Ν.-Ρήγας 0-0 
13η αγων. Α.Ο. Τρίκαλα-Ρήγας 1-0 
14η αγων. Ρήγας-Α.Ε. Καραϊσκάκης 0-0 
15η αγων. Θεσπρωτός-Ρήγας 2-1 (Μαλάκος)

B’ ΓΥΡΟΣ 
16η αγων. Ρήγας-Οικονόμος 3-0 (Μαλάκος, Μπίκας 2) 
17η αγων. Δωτιέας-Ρήγας 0-1 (Μπίκας) 
18η αγων. Ρήγας-Πυρσός 3-0 α.α. 
19η αγων. Εθνικός Φιλ.-Ρήγας 1-1 (Κεμάλι) 
20η αγων. Λευκάδια-Ρήγας 0-3 α.α. 
21η αγων. Ρήγας-Κοζάνη 1-0 (Βουραζέρης) 
22η αγων. Μακροχώρι-Ρήγας 0-3 (Μπίκας 2, Μαλάκος) 
23η αγων. Ρήγας-Βατανιακός 1-0 (Σιώμος) 
24η αγων. Πύρασος-Ρήγας 0-0 
25η αγων. Ρήγας-Αναγ. Άρτας 1-1 (Ναουμίδης) 
26η αγων. Οπούντιος-Ρήγας 2-1 (Χατζής) 
27η αγων. Ρήγας-Αχιλλέας Ν. 0-0 
28η αγων. Ρήγας-Α.Ο. Τρίκαλα 0-3 
29η αγων. Α.Ε. Καραϊσκάκης-Ρήγας 2-0 
30η αγων. Ρήγας-Θεσπρωτός 3-0 (Μαλάκος, Μπίκας, Κεμάλι)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK KAI ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ "ΣΕΛΙΔΑ"